Републиканският път Девин - Стамболийски в регулацията на град Кричим е

...
Републиканският път Девин - Стамболийски в регулацията на град Кричим е
Коментари Харесай

Кметът на Кричим: Държавата бави ремонта на опасния път за Девин

Републиканският път Девин - Стамболийски в регулацията на град Кричим е рисков, само че хиляди водачи се движат по него. Ежедневно стотици деца от двете огромни учебни заведения го пресичат, а в края на предходната година даже тежкотоварен камион пропадна на самата права. В същото време страната бави незабавния ремонт, който сама тя даде обещание. За това сигнализира кметът на Кричим Атанас Калчев

" Собственикът на пътя - страната, още веднъж отхвърля да извърши належащия ремонт на пътя в регулацията на града, видно от следващото писмо ", съобщи  той.

В община Кричим е получено съобщение от 16 януари т. година на организация " Пътна Инфраструктура ", което гласи: " На този стадий за 2024 година капиталовата стратегия на АПИ не планува ремонт на обекта. Ще бъде потърсена опция за включването му през 2025 година При предпочитание от ваша страна сме подготвени да върнем предоставения ни от община Кричим образец на механически план за главен ремонт/рехабилитация/ за обект: " Път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 (в регулационните граници на Кричим). " То е подписано от инж. Йордан Вълчев, член на Управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура ".

Кметът на Кричим напомня, че на 17 ноември м. година е внесъл искане  до министъра на районното развиване и благоустройството за нуждата от подпомагане за осъществяване на главен ремонт на  пътя, а по-рано от АПИ са уведомили общината, че участъкът  е включен в плана на капиталовата стратегия на АПИ за 2023 г. 

" За абдикация от осъществяване на законови отговорности, за занемареност, незаконно безучастие, обвързвано с сигурността на придвижването, са сигнализирани надлежно Окръжна прокуратура - Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив на 12.05.2023 г. Не е допустимо да демонстрираме взаимност с хора, които са виновни за безстопанствеността на републиканския път в чертите на гр. Кричим. Битката продължава!

Действието е най-важния ключ към всички типове триумф, по тази причина в качеството ми на кмет на община Кричим, ще желая за следващ път подпомагане по нужда от министъра на районното развиване, от министър-председателя, включително и ротационния, от посланиците на Съединените американски щати, на Англия и на Германия, тъй като животът и здравето на хората и тяхната сигурност са най-важното, без значение дали са пешеходци, или водачи на МПС ", съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев.

В заключние той цитира и Уинстън Чърчил:  " Здравите жители са най-големият актив, който една страна може да има. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР